Stav vozidla má přímý dopad na jeho bezpečnost. Pokud tedy neproběhne pravidelná údržba, je vhodné nechat vozidlo zkontrolovat alespoň jednou ročně. Kontrola zaručí, že budete znát stav svého vozidla a možné vady budete moci nechat rychle opravit, dokonce hned při jedné návštěvě servisu. Také si můžete vyžádat cenovou nabídku na opravu vad.

Prověrka je velmi důkladná a zahrnuje vnitřní a vnější světla, bezpečnostní pásy a ostatní bezpečnostní vybavení a trubky a potrubí v motorovém prostoru. Kontrolující pracovník se také zaměří na možné netěsnosti v těchto oblastech. Dále se zkontroluje odpružení, nápravy, výfukové potrubí, pneumatiky a jejich tlak. Jakožto jedna z hlavních součástí moderního vozidla je předmětem kontroly i baterie. Nakonec proběhne jízdní zkouška vozidla, abychom zjistili, jak se chová.

V některých prodejnách také změříme výfukové plyny (pro zážehové i vznětové motory). Zkontrolujte si dostupnost servisu zprodejny.

Nezapomeňte, že vaše vozidlo by se mělo alespoň jednou ročně zastavit v servisu. Společnost Vianor nabízí široký výběr profesionálníchslužeb údržby vozidel. Přivezte své vozidlo do nejbližší pobočky Vianorpro údržbu nebo kontrolu.

© 2017 Pneu Kraus. Všechna práva vyhrazena.

Search