Pneumatiky a jejich servis

Servis pneumatik a ráfků u společnosti Vianor

Společnost Vianor nabízí veškerý servis pneumatik, jako je montáž, vyvážení a opravy, pro všechny pneumatiky. Kromě opravy pneumatik je možné veškerý servis pneumatik a ráfků objednat přes online obchod Vianor. Většina poboček Vianor také nabízí úkony údržby, montáž hřebů pro těžká vozidla, práci s tekutým vyvažovacím prostředkem a předrážkování.

Vyvážení pneumatik

Pokud jsou pneumatiky nevyvážené, mohou se nerovnoměrně a příliš rychle opotřebovat. Nevyváženost může také unavovat řidiče působením vibrací a nadměrně opotřebovávat odpružení vozidla. Proto by po montáži nových pneumatik a po každé opravě měla být kola vyvážena. Vyvážení kol je vhodné zkontrolovat i v případě, kdy řidič zaznamená vibrace během jízdy.

Opravy pneumatik

Opravu poškozených pneumatik by měl provádět odborník, protože oprava zahrnuje důkladnou kontrolu pneumatik a co nejkomplexnější opravu defektů. Nesnažte se pneumatiku namontovat na ráfek sami, svěřte to raději profesionálům. Mají potřebné vybavení a zkušenosti. Nezkušený opravář může poškodit pneumatiku nebo ráfek nebo se i zranit. Zaměstnanci společnosti Vianor vám rádi pomohou s řešením jakýchkoli problémů s pneumatikami. Navštivte nás a my vám pomůžeme roztočit kola.

Správné postupy prodlužují životnost pneumatiky

Ujistěte se, že máte pneumatiky správně nahuštěné, aby nedošlo k jejich nerovnoměrnému opotřebení. Nesprávný tlak v pneumatikách také ovlivňuje jízdní vlastnosti vašeho vozidla. Střídejte pravidelně (každých 5 000 – 10 000 km) polohu vašich pneumatik, protože přední a zadní pneumatiky se opotřebovávají odlišným způsobem. Nicméně si dejte pozor, abyste pneumatiky namontovali v souladu se směrem otáčení vyznačeným na straně pneumatiky. To zaručuje optimální výkon za všech podmínek. Při změně velikosti pneumatiky je nutné pečlivě vybrat ráfek. Kromě typu rozteče šroubů je nutné použít správnou šířku ráfku a především šířku náboje. Široký ráfek pneumatiku vyztuží a potlačí její tvarové změny v zatáčkách. Ráfek by nicméně neměl být širší, než umožňuje velikost pneumatiky.

Náhlé brzdění a smyky do strany zkracují životnost pneumatik, což obzvlášť platí pro pneumatiky s hřeby. Proto byste měli řídit klidně a opatrně, aby pneumatiky nebyly vystavovány nadměrné zátěži. Pokud máte jakékoli dotazy ohledně pneumatik nebo ráfků, neváhejte se zeptat kompetentních zaměstnanců společnosti Vianor. Jsme tu, abychom vám pomohli.

© 2017 Pneu Kraus. Všechna práva vyhrazena.

Search